Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Cereden a pályaválasztási napon jártunk

A ceredi Szabó István Általános Iskola több évfolyamának tartottunk pályaorientációs foglalkozásokat.

A ceredi Id. Szabó István Általános Iskola már két éve „megrendelőnk" a pályaorientáció területén. Az idén, október 18-án egy egész napot töltöttünk el az iskolában a pályaorientációs napjukon. Munkánkat a pályaorientációban már jártas osztatlan tanár szakos hallgatók segítették.


Az iskolának segítettünk az egész napos programjuk kialakításában is, és előre megállapodtunk a Pályatervezési Iroda pontos tevékenységében is. Minden évfolyammal dolgoztunk egy rövid időt.


Az 5. évfolyamon pályaismereti foglalkozást tartottunk. A gyerekek nagyon vártak bennünket és egy hasznos, játékos, tanulós foglalkozást sikerült nekik tartani.

A 6. évfolyamon a „Pályák fája, családfa másként" témával dolgoztunk. A gyerekek végig gondolhatták, megismerhették a családjukban, szűkebb környezetükben lévő pályákat, foglalkozásokat. Majd versenyt szerveztünk a lányok és fiúk között, hogy ki gyorsabb, ha a pályákról való tudásukat teszteljük?
A 7. évfolyamon önismeret volt a téma, a képességekkel dolgoztunk.
A 8. évfolyamon szintén önismeret és érdeklődés volt a téma. Itt már komolyabb volt a munka a gyerekekkel, számukra nagyobb a tét, most hogy iskolaválasztás előtt állnak. Sajnos a pályaválasztás és az iskolaválasztás egybeesése, azonos döntésként való kezelése, értelmezése nem segíti a gyerekek helyzetét. Próbáltuk ezt az érezhető súlyt kicsit könnyíteni számukra, sok információt adva az iskolarendszerről, a távlati lehetőségekről, a pályaorientáció más szempontú megközelítése révén.


< Vissza