Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tudománnyal és gasztronómiával ismerkedtek a táborozók

Harmadik alkalommal szervezte meg az Eszterházy Károly Egyetem a MegyEKEnni tábort.


A járványügyi helyzet miatt ezúttal családiasabb volt a hangulat, de csökkentett létszámmal is remekül érezték magukat a résztvevők. Első nap mindenki elkészítette a saját MegyEKEnni pólóját, és ismét lenyűgözte a táborvezetést az, hogy mennyi kreatív fiatal jelentkezik a programra.


A tábor idén is a természettudományok népszerűsítéséről szólt, így ismét várták a gyerekeket a már visszatérő, ugyanakkor megunhatatlan programok is, mint például a Varázstorony látogatása, vagy a kémialaborban zajló kísérletezés, ehető alapanyagokkal.


Hogy mennyire fogta meg ez utóbbi a gyerekeket, mi sem bizonyítja jobban, hogy sokan még aznap megismételték az otthoni konyhában az ott tanultakat. (Állítólag az otthoni törökméz készítés után volt olyan edény, ami továbbra is használható maradt!) A tábor ideje alatt zajlott az Ehető Tudomány sorozat következő epizódjának forgatása, melyen ezúttal a biológia került a középpontba.


A három év tapasztalata az, hogy a gasztronómia egy olyan kiváló trójai faló, melyben a tudomány bújik meg.

Sok táborozó most szembesült azzal, hogy egyetemünkön milyen tudományos élet zajlik, és jelezték, hogy örömmel folytatnák majd itt a tanulmányaikat. Várjuk őket szeretettel!Írta: Rázsi András
Fotó: Balogh Tibor


< Vissza