Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

TeTuTi - a legjobb 4 csapat bizonyíthatott

Az Eszterházy Károly Egyetem által szervezett TeTuTi - Természettudomány Tizenegyedikeseknek verseny döntőjét 2019. április 27-én tartották a C épületben.

Az osztályok közötti csapatbajnokság első fordulójából a legjobb négy osztály került be a döntőbe, ahol matematika, informatika, fizika, kémia, biológia és földrajz tudásukat bizonyíthatta az osztályok hat-hat képviselője.


Az első fordulótól eltérően – ahol elegendő volt négy feladatot megoldani – a versenyzőknek a döntőben minden természettudományos területről meg kellett oldaniuk a változatos feladatokat: mint például robotokról prezentáció készítése, állatok, fák, kőzetek felismerése, a C épület leghidegebb és legmelegebb pontjának megkeresése arra alkalmas eszközzel, felhők távolságának meghatározása.


A döntőt a szentesi Horváth Mihály Gimnázium csapata nyerte a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Középiskola és Kollégium és az Egri Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumának két csapata előtt, így ők vitték el a fődíjat is: az interaktív, izgalmas, kétnapos osztálykirándulást az Eszterházy Károly Egyetem egyik campusának városába.


Fotó: Szántó György


< Vissza