Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A jövő hallgatói

A 2019-2020-as tanévben is jelentkezhettek középiskolások a Légy a Hallgatótársam programra, mely során bepillantást nyertek az egyetemi életbe.

„Ez a két nap amit ott tölthettem, csak megerősített abban, hogy jó döntést hoztam, amikor egy hónapja Egerbe adtam be jelentkezésemet germanisztikára. Tudom, hogy jól fogom magam érezni és egy olyan egyetemre járhatok majd, ahová szeretettel megyek... Megmondom őszintén, rossz érzés is volt másnap visszamennem az iskolámba, és szembesülni a ténnyel, hogy még csak gimnazista vagyok. Már csak a gondolata is, hogy részt vehettem, boldogsággal tölt el."
(18 éves gimnazista tanuló, germanisztika szakra jelentkezett)

A 2019-2020-as tanévben is jelentkezhettek középiskolások a Légy a Hallgatótársam programra. A lelkes és érdeklődő diákokat továbbtanulási szándékaiknak megfelelő szakos hallgatók fogadták, akik a program néhány napja alatt bepillantást nyújtottak az egyetemi életbe.

„Az egyetem hangulata megfogott, mert kellemes és befogadó. Elmondta mentorom, hogy miért vagyok itt, és máris úgy kezeltek a hallgatók, mintha régi jó ismerős lennék. Sosem felejtem el a biokémia órát sem, mert bár elsőre furcsának tűnhetett, hogy a tanár állandóan engem kérdezett gimnazista létem ellenére, de ezért hálás vagyok, mert átestem ezáltal a nulladik alkalmassági próbán."

(16 éves tanuló, biológia szak iránt érdeklődött)
Idén 12 diák vett részt a programon az ország különböző részeiből. Legtöbben az emberi erőforrások és a tervezőgrafika iránt érdeklődtek, de voltak, akik a földrajz vagy éppen a tanító szak elhivatottjai.

„A második napon elmentünk a Gyakorlóiskolába, ahol hospitálhattam a hallgatókkal. A Gyakorlóiskolában már biztosra tudtam, hogy én mindenképp ide szeretnék járni és ezzel szeretnék foglalkozni. A kisgyerekek olyan élményt adtak nekem, amit senki nem vehet már el tőlem... Köszönöm a lehetőséget és másoknak is csak ajánlani tudom."
(19 éves tanuló, tanító szak iránt érdeklődött)

A program végére a résztvevő diákok értékeléséből kiderült, hogy mindenki jól érezte magát nálunk és furcsa érzés volt visszamenni a középiskolába. Szeretnének nálunk tanulni, mindannyian pozitív élményekkel tértek haza.

„Másnap szomorúan pakoltam a bőröndbe és fájt a gondolat, hogy ez a pár csodás nap ilyen gyorsan véget ért." (19 éves tanuló, testnevelés-matek tanári szak iránt érdeklődött)

„Már várom (és remélem), hogy a következő tanévben én is itt tanuljak."
(18 éves tanuló, tervezőgrafika szak iránt érdeklődött)

„Köszönettel tartozom az egész Eszterházy Károly Egyetemnek és a Légy a hallgatótársam programnak a csodálatos két napért.„
(16 éves tanuló, biológia szak iránt érdeklődött)


< Vissza